Köksrenovering

Renovera kökHjälp med köksrenovering?

Köksrenovering Stockholm

Vi är specialister på köksrenoveringar i Stockholm och har omfattande erfarenhet av projekt i alla storlekar. Vi tar fram en heltäckande och skräddarsydd tjänst, anpassad efter just dina behov. Det betyder i klartext att vi tar ett helhetsansvar för ditt renoverings- eller byggprojekt – från start till mål.

Våra pålitliga och engagerade medarbetare koordinerar alla insatser från olika hantverkare. Alla yrkesgrupper som du normalt vore tvungen att samordna på egen hand – plattsättare, målare, snickare golvläggare o.s.v. – tar vi hand om så att du själv kan fokusera på helheten. Våra medarbetare och samarbetspartners är alla specialister inom sitt område och de lämnar inte något åt slumpen.

Vi kan även erbjuda kompletta lösningar där alla produkter och tjänster kombineras till ett paketerbjudande med en attraktiv prislapp. Handlar du till exempel kök av oss i Stockholmregionen kan vi erbjuda en helhetslösning med allt från planering och transport till montering och färdigställande på plats.

Oavsett tjänsternas omfattning lämnar vi naturligtvis garantier på allt material och arbete vi utför. Du behöver heller inte oroa dig för att kostnaderna drar iväg, eftersom vi erbjuder bland de mest attraktiva priserna i branschen. Istället för att lägga pengarna på marknadsföring låter vi vårt arbete tala för sig självt. Nöjda kunder skapar fler kunder!

Vad kostar en köksrenovering?

Att renovera ett kök kan kosta allt från 10 000 kronor upp till över 300 000 kronor och mer. Allt beror på vilken nivå du lägger renoveringen på och vilken yta det rör sig om. Att byta köksluckor i en hyresrätt på 2 rum och kök är ju en helt annan sak än att göra en helrenovering av köket i en villa.

Generellt kan man säga att det är du som kund som sätter budgeten. Du kommer till oss med vad du vill ha hjälp med samt vad du ungefär är beredd att betala för arbete och material (betänk här att det är en enorm skillnad på bänkskivor i italiensk marmor och standardskivor.) Vi gör sedan en kalkyl av vad vi tror att det ska kosta totalt och lämnar ett kostnadsförslag som du får ta ställning till.

Detta går självklart att korrigera genom att göra mindre förändringar som påverkar slutpriset. Vi kommer även gärna med förslag på hur man kan gå tillväga för att sänka priset (smarta lösningar, annan typ av material etc). Kontakta oss så berättar vi mer!

Tips och råd inför en renovering

Vi rekommenderar att du börjar med att lägga upp en ordentlig budget inför din köksrenovering. Då vet du hur mycket pengar du har att röra dig med och vilka möjligheter du då har att välja mellan olika mer eller mindre exklusiva material etc.

Därefter är det dags att ta tag i det roliga arbetet med att planera ditt nya kök.

Sök efter inspiration i tidningar, filmer, på nätet och samla många idéer för att sedan välja ut guldkornen till ditt kök. Det kan handla om allt från färg på köksluckor, modell på blandare, olika typer av golv och vitvaror till planlösningsfrågor, övergripande design och smarta förvaringslösningar.

Du kan alltid kontakta oss om du har frågor om vad som är möjligt att göra, vilken tid och ekonomi som krävs för olika idéer etc. Våra erfarna hantverkare vet precis vad som krävs för att förverkliga dina köksdrömmar.

Kvalitet och miljö i fokus

Ett kvalitets- och miljötänk genomsyrar hela vår verksamhet. Vi tillämpar en miljöpolicy som bland annat går ut på att vi i första hand väljer material som producerats så miljövänligt som möjligt. Dessutom ser vi till att inköp och transporter samordnas och effektiviseras i möjligaste mån för att minimera miljöpåverkan.

Att vi erbjuder genomgående hög kvalitet på alla tjänster och material i kombination med bra priser är anledningen till att vi idag är det bästa för många som renoverar kök i Stockholmsområdet.

Välkommen som kund du också!

Renovera ditt kök redan idag

Att renovera ditt kök med hjälp av Köksspecialisten – din byggfirma i Stockholm kan vara en bra idé för att få professionell hjälp och säkerställa att arbetet utförs på rätt sätt. Här är några steg som kan hjälpa dig att komma igång med köksrenoveringen:

  • Kontakta oss – ring, chatta eller maila. Tillsammans bokar vi in en konsultation. Vi ger dig råd och hjälper dig att utforma en plan för renoveringen.
  • Vi hjälper dig att välja ut material som passar din smak och budget. Köksspecialisten tar hänsyn till både estetiska och funktionella aspekter, inklusive köksskåp, bänkskivor, golv, backsplash, och vitvaror.
  • Hos oss får du en skriftlig offert som specificerar kostnaderna för arbetskraft, material och eventuella extrautgifter.
  • Även tidslinjer och eventuella tillstånd som kan komma till användning. Det kan vara nödvändigt att ansöka om tillstånd för större strukturella förändringar eller installation av nya VVS- eller elsystem. Det hjälper vi dig med!
  • Vi koordinerar och utföra arbetet enligt den överenskomna planen.
  • När renoveringen är klar kommer en representant från oss att utföra en slutbesiktning för att säkerställa att allt är färdigt enligt avtalet och uppfyller de nödvändiga standarderna. 

Att tänka på inför din köksrenovering

Innan du påbörjar din köksrenovering finns det flera saker att tänka på. Här är några viktiga punkter att ta hänsyn til:

  • Bestäm din budget för köksrenoveringen och se till att den är realistisk. Fundera över hur mycket du är villig att investera i renoveringen. Se även till att budgeten täcker kostnader för material, arbetskraft och eventuella extra utgifter som kan uppstå under processen.
  • Tänk på kökets funktion och hur du använder det i vardagen. Fundera över kökets utseende och planera för en ergonomisk och effektiv design. Ta hänsyn till till exempel arbetsytor, förvaringsutrymmen, apparater och flödet mellan arbetsområden.
  • Var realistisk när det gäller tidsplanen för din köksrenovering. Renoveringar ibland kan ta längre tid än förväntat, särskilt om det uppstår komplikationer eller ändringar i planen.
  • Om du planerar att bo kvar under renoveringen, se till att du har en tillfällig matlagningsplats och förvaringsutrymme. Du kan till exempel använda enkla apparater som en mikrovågsugn och en vattenkokare samt temporära hyllor eller bord för att hålla ordning.

Köksbloggen

Ett grått kök: Tidlös elegans och funktionalitet
31 oktober, 2023
Ett grått kök: Tidlös elegans och funktionalitet
Köket är utan tvekan ett av de mest använda utrymmena i våra hem. Det är platsen där vi lagar mat, äter, umgås med familj och vänner, och helt enkelt tillbringar en stor del av vår tid. Därför är det viktigt att skapa ett kök som inte bara är praktiskt och funktionellt utan också vackert och...
Bänkbelysning i köket: Skapande av funktion och atmosfär
31 oktober, 2023
Bänkbelysning i köket: Skapande av funktion och atmosfär
Köket är hjärtat av hemmet, där familj och vänner samlas för matlagning och social samvaro. För att få ut det bästa av ditt kök, är belysningen en viktig faktor att beakta. En ofta bortglömd men väsentlig del av köksbelysningen är bänkbelysningen. Det här blogginlägget kommer att utforska varför bänkbelysning är viktig och hur du kan...
Så hittar du en pålitlig byggfirma i Stockholm
19 juli, 2023
Så hittar du en pålitlig byggfirma i Stockholm
Att hitta en pålitlig byggfirma i Stockholm kräver lite forskning och omsorg. Oavsett om du behöver hjälp med din köksrenovering, badrumsrenovering eller totalrenovering är det otroligt viktigt att anlitar en pålitlig och kompetent byggföretag. I det här inlägget hittar du några steg du kan ta hänsyn till för att säkerställa att du samarbetar med rätt...
Adress
Ulvsundavägen 46
167 33 Bromma
Telefonnummer
072-8578797
E-post
info@koksspecialisten.se
Öppettider
måndag - fredag 08–19
lördag 10–17
söndag 12–16

© Köksspecialisten i Stockholm AB 2023. Alla rättigheter förbehållna.