badrumsrenoveringAtt inreda ett badrum

5 mars, 2021by admin

Att inreda ett badrum, Badrummet är kanske det rum som används mest i ett hem. Det ska vara praktiskt och funktionellt. Det ska vara säkra vatteninstallationer och väl dragen el. Men det är också en plats dit många familjemedlemmar söker sig för avkoppling och vardagslyx. Därför är det viktigt att ett badrum ger ett harmoniskt intryck.

En varm dusch, ett långt bad eller en rykande bastu. Vad som fungerar som avkoppling varierar från person till person. Då du ska planera ditt badrum är det viktigt att redan från början fundera över vad som är viktigt för dig. Vi har sammanställt tre viktiga tips att tänka på när du planerar ditt drömbadrum.

Bestäm stil
En bra idé är att bestämma vilken stil du vill ha i badrummet, innan du börjar titta på badrumsinredning. Kanske bor du i ett hus med härlig tidsanda? Då kan det vara fint att följa husets tema även i badrummet. Eller är det lantliga och romantiska något du drömmer om? Väggpanel och marmor är i så fall ett måste!

Just nu är det naturliga som står i fokus för de riktigt trendiga. Handfat i natursten och gröna växter täcker förstasidan på de flesta inredningstidningar.

Den mest sedda stilen i skandinaviska hem är just den skandinaviska, minimalistiska stilen. En bas med vitt kakel och klinker i svart eller grått är en bra grund för färgstark inredning. Med en neutral bas är det även lätt att byta mellan olika färger och former utan att något skär sig.

En annan trendspaning är det marockanska kaklet. Det finns i alla möjliga varianter och kan passa i ett lantligt badrum i 1800-tals stil såväl som i ett toppmodernt badrum i naturfärger.

Färgskala
När du ska köpa inredning är det smart att först välja en färgskala att utgå ifrån. Koppar och mässing eller brunt och beige är två av de vanligaste färgskalorna.

Genom att välja naturliga färger i ditt badrum skapar du en harmonisk och avslappnande känsla. Drömmer du till exempel om ett hemmaspa är naturliga färger helt rätt. Ett duschdraperi i rätt färg, korgar i rotting och en dämpad belysning är allt som krävs för ett rum i naturens tecken.

Koppar och mässing är för dig som längtar efter lyx och flärd och som önskar att du kunde ta med dig hotellbadrummet hem. Välj färgrika detaljer för att komplettera exempelvis badrumsfötter i mässing.

Yta
Ofta har man många idéer för hur ett badrum ska se ut. Problem kan uppstå då du redan köpt den där massageduschen, väggpanelen för bastun eller det stora dubbelhandfatet. Vart ska allt få plats? Ett bra tips är att då och då under planeringens gång gå in i badrummet för att ta en titt och känna av. Kommer det stora badkaret få plats eller är det bättre med en mindre duschkabin?

Att inreda ett badrum

Adress
Ulvsundavägen 46
167 33 Bromma
Telefonnummer
072-8578797
E-post
info@koksspecialisten.se
Öppettider
måndag - fredag 08–19
lördag 10–17
söndag 12–16

© Köksspecialisten i Stockholm AB 2023. Alla rättigheter förbehållna.